Skab kunstværker der kan spises

Skab kunstværker der kan spises

I bogstavelig forstand vil mange mene, at definitionen på kunst er billeder og malerier. Men spørger du en kunstner, vil vedkommende formentligt argumentere for, at kunst er meget mere end det. Det er lige før, at du kan tage til en udstilling, der omhandler nærmest hvad som helst. Der findes f.eks. folk, der udstiller kunstværker i form af skulpturer formet i sand. Du kan komme på et museum, der udstiller lysinstallationer. Og du kan sågar lade dig underholde ved at gå til performance art, hvor skuespillere lader deres egen krop være kunstværket.

Alle kan skabe kunst

Men hvad skal der så egentlig til for, at noget kan defineres som et kunstværk? Ifølge ordbogen kan man kalde det kunst, hvis et objekt til skue er menneskeskabt. Nogle vil nok mene, at den definition er lidt for vag og at der bør være en nedre grænse, så kvaliteten bevares. Men i princippet kan du tegne en tegning, hænge den op på væggen og kalde den kunst.

Hvad gør kunsten for os?

Spørgsmålet er så blot, om en hurtigt fremstillet tegning egentlig giver nogen værdi. For man kunne argumentere for, at det først er når kunstværker rammer noget i enten kunstner eller tilskuer, at det reelt set kan betegnes som egentlig kunst. Billeder kan sætte tanker i gang, musik kan vække følelser og det samme kan mad. Hvis du tænker over det, så har du garanteret en ret, som minder dig om din barndom og får dig til at føle tryghed. Det kan også være, at der er en ret, der gør dig glad, fordi den altid bliver serveret til din fødselsdag. Eller måske der findes en spise, der vækker ubehag i dig, fordi den minder dig om et skænderi, du havde, da den sidst blev serveret for dig. Så hvis definitionen på kunst virkelig er, at det er noget menneskeskabt, der skaber værdi eller vækker følelser, så kan madretter sagtens klassificeres som værende kunstværker.

Skab din egen signaturret

Er du nysgerrig på nye kunstarter, så kan det være noget for dig at forsøge at skabe din egen kunstneriske ret. En tur i udekøkkenet rummer masser af muligheder, for du kan tilberede stort set alle slags råvarer på en charbroil elgrill. Vegetariske fristelser, sprødstegt kød og grøntsager på nye måder kan alle være elementer i den madkunst, som du selv kan skabe hjemme på din egen terrasse.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.