Kan jeg leve af at være kunstner?

Kan jeg leve af at være kunstner?

Går du med tanker om at blive kunstner, er du kunstnerisk anlagt, eller tænker du bare på, om det mon kan lade sig gøre at leve af at være kunstner? Så kan vi heldigvis sige, at ja, det kan godt lade sig gøre.

Det kræver mod, held og salgsevner

At blive en dygtig og anerkendt kunstner, der kan leve af at sælge sine kunstværker, kræver flere forskellige ting.

Først og fremmest kræver det mod at kaste dig ud i projekter, som du tror på med hjertet, men som du måske ikke er sikker på kan blive solgt. Du skal ud at lave noget, der ikke er set før, hvis du vil have en chance for at slå igennem med din egen stil, dine egne kunstværker.

Dernæst kræver det naturligvis også held. Det kan du ikke altid planlægge, men du kan arbejde hårdt for at øge dine chancer for at være heldig.

Og så skal du også være god til at sælge dig selv. Du skal have de store aftaler på at lave store kunstværker på bestilling, du skal være god til at markedsføre dig selv, du skal være god til at sælge de kunstværker, du allerede har lavet.

Vær ikke bange for de dårlige perioder

Som kunstner vil du uden tvivl støde ind i perioder, hvor der ikke er mange penge på kistebunden, og hvor du måske er løbet ind i en mur rent kreativt. Det kommer for alle kunstnere, og her er det vigtigt at blive ved med at tro på dig selv og ikke kaste håndklædet i ringen.

Tag et penge lån nu, hvis du har brug for en økonomisk hjælp for at klare dig igennem en periode, men drop ikke din kunst. Hvis du drømmer om at komme til at leve af det, skal du blive ved med at dyrke din kunst.

Jo mere kunst du lavere, desto bedre bliver du også. Og jo bedre du er til at lave din kunst, desto flere vil få øjnene op for den. På den måde kan du hele tiden øge dine chancer for at slå igennem som kunstner ved at blive ved med at øve dig.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.