Hvordan laver jeg en kunstudstilling?

Hvordan laver jeg en kunstudstilling?

Hvis du er kunstner, kan det være, at du er interesseret i at lave din helt egen kunstudstilling. Men hvordan bærer du dig egentlig ad med det?

Er der noget særligt, du skal huske på, eller er der noget, som du skal sørge for, inden du kan lave din egen udstilling? Her får du et par tips til, hvad du kan gøre for at lave din egen udstilling med dine egne værker.

Find et lokale

Først og fremmest skal du jo have skaffet et lokale, hvor du kan lave din udstilling. Hvis du ikke har lyst til at leje et sted, kan du jo vælge at spørge rundt, om der er nogen i dit netværk, der har et større lokale eller en bygning, som du kan låne til denne anledning.

Du bestemmer helt selv, hvor stort det skal være, og det kommer jo også an på, hvor meget du rent faktisk har at udstille. Har du bare et par mindre værker, skal du jo ikke bruge så meget plads igen, men med store værker kræver det måske en hel lagerbygning at udstille dem.

Du skal have noget at udstille

Så skal du naturligvis også have noget at udstille. Hvis du ikke har nok værker selv til den bygning, du har skaffet, kan du med fordel vælge at spørge andre lokale kunstnere, om de vil være med til at udstille. Så kan I også være flere om at deles om udgifterne.

Hvis du ikke har mange værker på lager, er det bare med at komme i gang med at producere nogle flere. Det er nok her, du skal starte, hvis du gerne vil lave en udstilling. Uden værker bliver det en kedelig udstilling, og der er nok ikke mange, der dukker op til den.

God markedsføring og de rette rammer på dagen

Hvis du gerne vil have, at der kommer mange til din udstilling, skal du i gang med at markedsføre den. Du skal have gang i Facebook, lave flyers, sætte plakater op eller hvad det nu kan være.

Du kan også vælge at servere lidt mad og drikke på dagen. Find et godt grill tilbud og sæt nogle grillpølser over, køb noget hvidvin eller champagne og sæt nogle snacks frem på bordene, så der er sørget for lidt forplejning for dine gæster. Du skal jo behandle dem ekstra godt, nu hvor de har valgt at troppe op på dagen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.